ERP-rendszerek megtérülése

Ezen a héten megjelent HVG újság az ERP rendszerek megtérülésével foglalkozik. Az e-BOne Kft., egyik ügyfele  is megosztotta ezzel kapcsolatban tapasztalatait:

„ Az általános gyakorlat mutatja-mondta az SAP szakembere a HVG-nek-hogy, a vállalatirányítási rendszerek bevezetését követő 2-3 éven belül visszahozzák az árukat
Hatékony erp bevezetése után gyorsabban áramlik információ a cégen belül, akár 10 százalékot is le lehet faragni a működési költségekből, sőt a készletek csökkenése mellett a munkaerő menedzsment is hatékonyabbá válhat.”

„….nem csak több száz főt alkalmazó cégeknek érheti meg beruházni erp-be- A tavaly 555 millió forintos árbevételű, 19 főt alkalmazó Kvalix Automatika Kft. is 2008-ban vezette be az SAP kisvállalatokra kifejlesztett vállalatirányítási rendszerét. A mérés- és érzékeléstechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó cég részben európai uniós támogatásból finanszírozta a 12 milliós beruházást. Forró Péter ügyvezető a HVG-nek elmondta, hogy az utólag elvégzett roi-számítás szerint már úgy is megtérült volna az első évben a befektetés, ha a teljes összeget ők fizetik ki. Nem beszélve arról, hogy 2010-ben és 2011-ben elért 30 százalékos növekedés az igazgató szerint részben annak köszönhető, hogy az erp rendszerezettebb, átgondoltabb működésre szorítja a vállalatot. A rendszer egyik számottevő előnye a következetesebb adósságbehajtás:  a szoftver megadott idő után automatikusan figyelmeztető levelet küld, majd kamatfelszámításról, illetve eljárás indításáról értesíti a tartozó ügyfeleket.”

Amennyiben Ön is szeretne megtérülési (roi) kalkulációt, írjon nekünk!

  Üzenet küldése:

  Név (kötelező)

  E-mail cím (kötelező)

  Telefonszám

  Tárgy

  Üzenet

  Direkt Marketing nyilatkozat:
  Hozzájárulok direkt marketing célú megkereséshez

  Adatkezelési tájékoztató nyilatkozat:
  Az Adatkezelési tájékoztatót megismertem

  captcha
  Kérjük írja be a fent látható kódot: