Projekt menedzsment

Projekt szemléletben működő, egyedi gyártó vállalkozások számára

BX PRO Projekt Menedzsment

Projekt alapú iparágak, egyedi gyártók részére

A BX PRO lehetővé teszi, hogy az SAP Business One integrált ügyviteli rendszer a projekt alapon dolgozó cégek számára is ideális választás legyen. A BX PRO támogatja a projekt folyamatok, az anyagigények és az erőforrás kapacitások tervezését, ütemezését illetve követését. Ez biztosítja, hogy a projektek határidőre és a költségkereten belül megvalósuljanak. A BX PRO és az SAP Business One kombinációja átfogó megoldást nyújt, és a fentieken kívül tartalmaz CRM, logisztika, munkaköltség-elszámolás, könyvelés, időráfordítás- elszámolás, számlázás-ütemezés funkciókat is. Mindezeket a BX PRO egységes termékként konzisztens felhasználói felülettel, az SAP Business One rendszerbe integráltan nyújtja, ami rövidebb átfutási időt, nagyobb projekt nyereséget, jobb erőforrás-kihasználást és nem utolsósorban kevesebb stresszt jelent.

Elsőrangú szoftver projekt alapú vállalkozások számára

Projekt alapon működő vállalkozások irányítása nagyon bonyolult tevékenység. Az ügyfelek igényeinek, a mérnöki tervezésnek, a beszerzésnek, a projektvezetésnek és az erőforrás- tervezésnek komplex és kölcsönös összefüggései nagy kihívást jelentenek minden projekt alapú vállalkozás számára. Mindemellett nélkülözhetetlen a közvetlen és azonnali hozzáférés a hatalmas mennyiségű projektadatokhoz. Az üzleti folyamatok BX PRO-val való integrált vezérlése és koordinációja jelentősen javítja a működés nyereségességét, az erőforrások jobb kihasználását, ugyanakkor csökkenti a szállítási időt, a hibák előfordulását és a túlóraigényt. A legtöbb projekt alapú vállalkozás még ma sem használ integrált rendszert, hanem elkülönült táblázatokkal, tervező és könyvelő programokkal, valamint papíralapon dolgoznak. Egy általános célú vállalatirányítási rendszer (még jelentős egyedi fejlesztéssel) sem igazán megfelelő erre a célra. A vállalati szintű általános anyagszükséglet-tervezés sem alkalmas a projekt folyamatok számára. Feltétlenül egy kompromisszummentes megoldást kell választani, olyan megoldást, ami teljesen megfelel a projekt alapú vállalatok elvárásainak. Ezt a világot hozza el a vállalatok számára a BX PRO.

A BX PRO és az SAP Business One

A BX PRO és az SAP Business One teljes körű vállalati informatikai rendszert biztosítanak olyan vállalkozások számára, amelyek folyamataik egy vagy nagy részét projektekhez szervezetten végzik. A BX PRO-t specifikusan az ő igényeiknek megfelelően tervezték. Az eredmény egy rugalmas és szorosan integrált megoldás, amely tökéletesen alkalmazkodik a projekt alapú vállalatok egyedi igényeihez. A BX PRO a különféle iparági vállalatok nagy részének tökéletesen megfelel, mivel még a „vegyes üzemben” (csak részben projekt alapon) működő vállalatok számára is kiválóan alkalmazható. Valójában a vegyes üzemben dolgozó vállalatok nagyon elterjedtek, és számukra is tökéletesen megfelelő a BX PRO/SAP Business One. A kereskedelmi, szolgáltatási, gyártási és a projekt tevékenységeket kombináló vállalatok (is) széleskörű funkcionalitást biztosító, integrált és könnyen használható rendszert igényelnek.

Projekt folyamatok tervezése és ütemezése

A grafikus projektlefutási (Gantt) diagram egyidejű betekintést enged az erőforrás- és anyagigényekbe. Az anyagrendelések a projekt tevékenységekhez kötődnek és közvetlenül láthatók a projekt-diagramon.

Erőforrás kapacitás-tervezés

Az interaktív, grafikus kapacitás tervezéskor „húzd és dobd” módon a projekt tevékenységei és erőforrásigényei a vállalati erőforrásokhoz (részlegek, dolgozók és gépek) rendelhetők.

Ajánlatok kezelése és értékesítés

Az ajánlatadás és a projektkezelés hatékonyságát az értékesítési folyamatokban jelentősen növelni lehet. Pontosabb határidőket lehet megadni az ajánlatokban, mivel a projekt-diagramon a gépek és dolgozók terheltsége azonnal látható.

Munkaköltség elszámolás

A várható nyereség, a tervezett és tényleges költségek valamint a befejezetlen gyártás adatai közvetlenül láthatók. A tevékenységek, anyagok és dolgozók részletes adatai egy gombnyomással megtekinthetők. A projekt állapota, előrehaladása és az éppen futó folyamatok mindig az aktuális adatoknak megfelelően láthatók.

Könyvelés és számlázás

A számlák kibocsátását előlegszámlákkal illetve a projekt előre haladása szerint lehet ütemezni. A számlákat mérföldkövekhez, tevékenységekhez vagy konkrét dátumokhoz lehet rendelni.

Időráfordítás elszámolása

A (jóváhagyott) időráfordítás jelentésekhez kapcsolódó költség  és teljesítési információk rögtön megjelennek a projekt költség vetésében és a projekt diagramon is. Az időráfordítás adatokat távoli internetes felületről illetve mobil eszközökkel is meg lehet adni.

Beszerzés, gyártás és készletvezetés

A kifinomult anyagigény-tervezési, gyártási és beszerzési funkciókkal, az anyagigényeket projekt tevékenységekhez vagy mérföldkövekhez lehet rendelni, ami lehetővé teszi a megfelelően időzített anyagbeszerzést illetve gyártást. A közvetlenül a projekthez kötött illetve a többraktáras beszerzés egyaránt támogatott.

Pénzügyi adminisztráció

Az integrált pénzügyi adminisztráció az alapadatokat a kapcsolódó reálfolyamatok tranzakciókból kapja. A pénzügyi információk rugalmasan és mindenre kiterjedően lekérdezhetők.

Ügyfélkezelés (CRM)

Az értékesítés, a marketing és a szolgáltatás részlegek számára sokoldalú CRM funkcionalitás áll rendelkezésre az üzleti lehetőségek kezelésével és egységes központi adatbázissal egyaránt. Az egységes vevői adatbázis teljesen integrált az ajánlatok, rendelések adataival illetve a kapcsolódó törzsadatokkal.

BX PRO és az SAP Business One használatának előnyei

 • Gyors árajánlati kalkuláció – Új projektek korábbi (sikeres és jól szervezett) projektek másolásával nagyon könnyen hozhatók létre, és néhány módosítással a költségvetés illetve az ajánlati árak egyszerűen kikalkuláltathatók.
 • Naprakész és pontos áttekintés a projekt aktuális költségeiről – A munkaerő és az anyagköltségek pontosan és gyorsan ellenőrizhetők minden projektben.
 • Projektfolyamat (Gantt) diagram interaktív grafikus projekttervezéshez – A projektek folyamatait az interaktív Gantt-diagram segítségével lehet tervezni. A diagram megjeleníti az összes tevékenységet, azok kapcsolatait, az anyag és erőforrás igényeket, a mérföldköveket, a számlázási és a szállítási határidőket egyaránt.
 • Részlegek, munkaerő és gépek kapacitástervezése – A vállalat részlegeinek, dolgozóinak és gépeinek megadása után a projektek erőforrásigényeit hozzá lehet rendelni a rész- legekhez, és a rendelkezésre álló szabad kapacitások alapján azonnal látható a projekt teljesíthetősége.
 • Pontos és teljesíthető szállítási határidők – Az integrált projekt- és kapacitástervezés révén a teljesíthető szállítási határidőket könnyedén és megbízhatóan lehet meghatározni.
 • Pontosan időre (just-in-time) történő anyagbeszerzés – Az anyagigényeket a projekt tevékenységeihez illetve fázisaihoz lehet rendelni, és így a beszerzések és a gyártások pontosan a megfelelő időben indíthatók.
 • Megbízható szállítás és teljesítés – A projekt-ütemezés, az anyag- és kapacitástervezés teljes integrációja biztosítja, hogy a projektek időre elkészülnek és a termékek határidőre kiszállításra kerülnek.
 • Növekvő projekt-nyereségesség – A pontos tervezés, az azonnali és közvetlen költségfigyelés, az integrált projekt- és kapacitástervezés együtt biztosítják, hogy a projekt nyereségessége a projekt során nem „olvad el” és az esetleges nemkívánatos jelenségek azonnal felismerhetővé válnak.
 • Számlázás-ütemezés projektesemények alapján – Egy részszámla kiállítása egy projektfázis eléréséhez vagy tevékenység befejezéséhez is kapcsolódhat.
 • Web-alapú munkaidő jelentés – Az időráfordításokat a projekttevékenységekhez lehet elszámolni, és helyi gépen vagy távoli felhasználók esetén web- böngészőben is lehet jelenteni.
 • A minőség javítása – Ha minta projektek vagy egy korábbi sikeres projekt másolásával hoznak létre projekteket, akkor már egy bevált módszer használható fel újra, és idővel egyre tökéletesebb projekt-szervezettség és munkakultúra válik általánossá a vállalatnál.
 • Kevesebb kockázat és stressz – A tervezés, az anyagok és az erőforrások jobb áttekinthetősége biztosítja, hogy a projektek kezelése hatékonyabbá váljon. Ez kisebb kockázatot eredményez és a munkakörnyezetet is szervezettebbé teszi.

  Bővebb információ:

  Amennyiben szeretne bővebb tájékoztatást kapni munkatársunktól, kérjük töltse ki az alábbi ürlapot

  Név (kötelező)

  E-mail cím (kötelező)

  Telefonszám

  Üzenet

  Direkt Marketing nyilatkozat:
  Hozzájárulok direkt marketing célú megkereséshez

  Adatkezelési tájékoztató nyilatkozat:
  Az Adatkezelési tájékoztatót megismertem

  captcha
  Kérjük írja be a fent látható kódot: